Thalasso en wellness in mondain Opatija

Thalasso en wellness in mondain Opatija

Al ruim 150 jaar is Opatija een mondaine badplaats aan de Adriatische Zee. Door het milde klimaat en de gezonde zeelucht was het eind 19e eeuw al een wellnessbestemming. De oudste vorm van toerisme is het gezondheidstoerisme en de Kvarner kust met o.a. Opatija was in die tijd vooral in trek bij de adel uit Hongarije en Oostenrijk. Dit deel van Kroatië werd dan ook wel de Oostenrijkse Rivièra genoemd. De architectuur en de prachtige parken herinneren aan deze tijd.

Wellnesshotels in Opatija

De sanatoria van vroeger zijn vervangen door de wellnesshotels van nu. De Five Elements Spa van Remisens Premium Hotel Ambasador is gebaseerd op de oosterse filosofie van de vijf elementen in combinatie met een modern wellnessprogramma waarbij alles in het teken van water staat. De spa en  beautycentrum van Grand Hotel Adriatic biedt een ruime keuze aan behandelingen en heeft op de 8e verdieping een zonneterras met een warm zeewaterbad, whirlpools, sauna en stoombad.

Thalassotherapie

Naast de vele wellnesshotels is er ook een gerenommeerd Thalassotherapiecentrum. Dit centrum biedt moderne medische programma’s voor de behandeling van rugpijn, osteoporose, reuma maar ook speciale programma’s om af te slanken, voor managers, sporters etc.

Dit centrum van 2500 m² maakt gebruik van de therapeutische kracht van de zee en haar ingrediënten zoals zee-algen en heeft naast het medische centrum ook een wellnesscentrum met zwembad met verwarmd zeewater, jacuzzi, spa-relaxzone, massageruimtes, sauna etc.

Ervaar hier een van de thalassobehandelingen voor lichaam en gelaat, massages; een zeezout-scrub, modderpakking, anti-cellulite massage of een speciaal programma voor rug, anti-stress, vitaliteit of toekomstige/nieuwe moeders. Overnacht in Villa Dubrava dat direct verbonden is met het thalassotherapiecentrum.Booking.com