Malta: zon, zee, cultuur en festas

Malta: zon, zee, cultuur en festas

Malta het eiland van zon, zee en een prachtige natuur. Maar ook cultuur, historie en vele evenementen. Een kleine greep: in februari het Malta en Gozo Carnaval, eind april het Vuurwerkfestival en in de zomer de vele festas waar vuurwerk en dorpsfanfares een zomeravond tot een onvergetelijke gebeurtenis maken.

De Maltese eilanden zijn met hun enorme kleurencontrast een lust voor het oog: de azuurblauwe Middellandse Zee, de kraakheldere luchten en de zachte honingkleurige kalksteen die zo kenmerkend is voor de architectuur.

Ook in de keuken komt het multiculturele erfgoed van de eilanden naar voren. Lokale restaurants bieden een keur aan heerlijke gerechten. Na het eten brandt het nachtleven los in de clubs, wijnbars en casino’s.

Malta in de winter

De Maltese winters zijn zeer aangenaam, kort en niet koud. Met temperaturen die zelden onder de tien graden komen en een zon die zelfs tijdens de winter nog vijf tot zes uur per dag schijnt.

De winter is het culturele seizoen bij uitstek op Malta. De evenementen agenda barst gedurende de winter uit zijn voegen. Voorbeelden hiervan zijn Republic Day, het Valletta International Baroque Festival en Carnaval. Kerstmis wordt in  overwegend Katholiek Malta groots gevierd. De straten worden omgetoverd tot prachtig versierde en sfeervolle decorstukken, de levende kribbe op Gozo is hier een goed voorbeeld van.

De gezonde zeelucht, het klimaat en de keuken waar het multiculturele erfgoed van de eilanden naar voren komt. Op circa 2,5 uur vliegen een heerlijke bestemming voor een wellnessbreak met verblijf in een van de wellnesshotels.

Bijvoorbeeld het Intercontinental Malta met de Carisma Spa in St. Julians of het nieuwe luxe Urban Valley Resort & Spa, gelegen in het binnenland en een ideale locatie om Malta te ontdekken.

Reactie plaatsen