Thalasso op Norderney, Borkum en Juist

Thalasso op Norderney, Borkum en Juist

Ervaar de kracht van de zee tijdens een strand-wandeling aan zee en de thalassotherapie-behandelingen op het waddeneiland Norderney. Je vindt hier het thalassotherapiecentrum BadeHaus, in Bauhaus-stijl, dat met zijn 8000 m² het grootste thalasso-centrum van Duitsland is. Met baden, sauna’s en familie-thalassobad.

Norderney is een van de Duitse waddeneilanden die wadlopend te bereiken is en niet auto-vrij is. Vanuit Norddeich vertrekt de boot naar Norderney. Een ander Duits waddeneiland is Borkum, het grootste eiland van de zeven Oost-Friese eilanden.

norderney 

Pure gezondheid op Borkum

Borkum is een officieel erkende geneeskrachtige Noordzeebadplaats en met het 26 km lange zandstrand, de duinen en de zee een fantastische bestemming voor een wellnessvakantie. Naast een duik in de Noordzee kan je ook een duik nemen in het zwemparadijs Gezeitenland – Wasser und Wellness. Vlakbij zee gelegen lijkt het op een oceaanstormer en het biedt meer dan alleen een zwemparadijs. De kuur- en wellnessafdeling is specialiseerd in de moderne thalassotherapie. Een thalassobehandeling met bijvoorbeeld Borkumse natuurslik, een zeezout-peeling, zeewater-inhalatie of zeealgenbad.

Ook op cultureel gebied biedt Borkum volop vertier. Kuurconcerten en cabaret zijn de klassiekers op het eiland. Elk jaar met Pinksteren is Borkum het decor van het jazzfestival en bluesliefhebbers zetten 29 en 30 december in hun agenda.

Er rijdt nu een paar keer per dag een trein door van Groningen naar Eemshaven. Vandaar ben je met de boot binnen 1-2 uur op het Duitse waddeneiland Borkum. Het grootste Oost-Friese eiland is nu dus nog beter bereikbaar.

Autovrij Juist, ideaal voor fietstochten

Tussen Borkum en Norderney ligt het 17 kilometer lange eiland Juist. Het eiland is autovrij en de zee is overal en snel te bereiken.

Niet alleen vanwege zijn ontspannen sfeer is het eiland ook geliefd bij gezondheidstoeristen: thalasso en wellness zijn na wandelingen over het wad en fietstochten een prima afsluiting van een lange vakantiedag. Maar behalve voor rust en ontspanning is er op Juist ook plek voor diverse festivals, zoals het Juister Musikfestival op Hemelvaartsdag en het Krimifestival begin september. Juist heeft een ondiepe vaargeul en is daarom afhankelijk van het getij. Het kan zijn dat het eiland slechts een maal per dag te bereiken is.

Nordseehotel Freese biedt diverse arrangementen waaronder ook een Yoga-week. Dit 4*-hotel ligt op 500 meter van het strand en biedt een spa met overdekt zwembad. Meer info …Booking.com