Ontspannende en heilzame baden bij Sanadome

Ontspannende en heilzame baden bij Sanadome

In de oudste stad van ons land, Nijmegen, ligt het Spa & Wellness  kuuroord Sanadome, een van de vier thermale baden van ons land.

Met een Thermenlandschap van 2500 m² biedt Sanadome onder meer een groot thermaal binnenbad, een thermaal buitenbad van 33°C (340 m²), whirlpools met zuurstof- en koolzuurtoevoeging, kruidenwhirlpools, zoutwaterbad, zonneweide en warm waterbaden. U kunt uw verblijf uitbreiden met een overnachting in het hotel en u heeft de keuze uit meer dan 65 Beauty & Wellness behandelingen.

Water uit eigen bronnen

Kenmerkend voor een thermaal bad is mineraalrijk water uit eigen bronnen. In Sanadome worden alle baden voorzien van mineraalrijk thermaal water uit een zoetwaterbron en een thermaal zoutwaterbron (70 en 700 meter diepte). De thermaal zoutwaterbron is door het ‘Deutscher Bäderverband’ gekwalificeerd als een Jodide houdende thermaal sole (zeer zout). Volgens de Duitse normen is Sanadome een erkend kuuroord met mineraalrijk water waaraan een heilzame werking wordt toegedicht.

Het Thermenlandschap is alleen te bezoeken in badkleding, ook in de stoom- en mintkamer!

Wellnessfaciliteiten

thermaal binnenbad, 33 °C met massagestralen en whirlpools
thermaal buitenbad, 33 °C met massagestralen, whirlpools, waterval, bruis- en massagezitbank, jetstream, massagedouches en bruisplaat
zoutwaterbad, 34 °C: puur thermaal water, zuiverend
zuurstof whirlpool, 35 °C; oppeppend, vitaliserend
koolzuur whirlpool, 35 °C; stimuleert de doorbloeding
dennen whirlpool, 35 °C; verkwikkend, verfrissend
lavendel whirlpool, 35 °C; rustgevend, kalmerend
warmwaterbaden, 37 °C; stressverminderend
mintkamer, 65 °C; verfrissend, reinigend
stoomkamer, 45 °C; stimulerend, bloedzuiverend
voetenbaden; stimulerend voor de bloedsomloop
besloten tuin met terras en ligweiden met ligbedden
Dagelijks is er aquagym.

Arrangementen en behandelingen

Sanadome biedt ontspannende destressing wellnessrituelen, hamambehandelingen, lichaams- en gezichtbehandelingen maar ook een  speciaal arrangement voor zwangeren en behandelingen voor huidklachten en spieren- en gewrichten.

Zo heeft de Kraxenofen een behaaglijk effect op uw spieren en gewrichten. Dit stoombad dat zijn oorsprong vindt in de Oostenrijkse Alpen is op basis van warmte en kruidige Alpinehooi. U zit in een nis terwijl milde kruidenstoom langs uw rug omhoog stijgt. Doordat uw hoofd vrij blijft, voelt de warmte en stoom van de kraxenofen aangenaam aan. Ook de Karwendel steenoliepakking of de modderpakking geeft verlichting aan gevoelige spieren en gewrichten.

Volledige ontspanning ervaart u in de Sabbia Med waar middels lichttherapie een etmaal compleet met zonsopgang en zonsondergang gesimuleerd wordt. Door de simulatie van zonlicht wordt vitamine D aangemaakt. Lichaam en geest worden positief beïnvloed. Het warme zand, de muziek en de aromatische geur zorgen ervoor dat u zich volledig ontspant. Heerlijk tijdens de donkere dagen. Nieuw is Yoga Nidra. Deze meditatietechniek uit India zorgt ervoor dat je diep ontspant; 1 uur yoga nidra staat gelijk aan 4 uur slaap wordt wel gezegd.

Restaurants

In Sanadome vindt u een viertal restaurants, elk met hun eigen uitstraling. Binnen de filosofie past ook gezondheid op het bord en de keuken selecteert de producten zorgvuldig met aandacht voor de oorsprong en ecologische kwaliteit.

Omgeving

Sanadome ligt midden in de stad Nijmegen aan de rand van het oude Jonkerbos. Het historische centrum met het beroemde Valkhof, de middeleeuwse stadswallen en de Grote Markt ligt op loopafstand. Winkelen kunt u hier ook naar hartenlust met het zeer gevarieerde aanbod van winkels. Nijmegen heeft tevens een levendig uitgaansleven en diverse musea.

Van de natuur kunt u genieten tijdens een wandel- of fietstocht door het Rijk van Nijmegen met de Groesbeekse Zevenheuvelen, de Ooijpolder en de Mookerhei.Booking.com