Ontstressen in Thermaalbad Arcen

Ontstressen in Thermaalbad Arcen

thermaalbad arcenNederland is vier thermale baden rijk en een daarvan ligt in Noord-Limburg, Thermaalbad Arcen. Je vindt hier thermaalwater met o.a. de mineralen fluoride, jodide en ijzer. Dit thermale water van 35-36 °C borrelt op vanuit een 892 meter diepe bron. Door de unieke samenstelling heeft het water een heilzame werking. Ontspannend, destressend maar ook heilzaam bij gewrichts- en bewegingsklachten zoals reuma en artrose. Hiervoor zijn speciale kuurprogramma´s onder toezicht van een kuurarts.

Naast de thermale baden met whirlpools en onderwaterstraalmassages zijn er ook verschillende sauna´s en Kneippbaden. Bij de Kneippbaden begin je met een warm voetenbad en vervolgens de koude Kneipploopbaden. Verhoogt je weerstand en stimuleert je bloedsomloop.

Noord-Limburg is het land van Peel en Maas met bos, heide, vennen en rivierduinen. Een prachtig gebied met leuke dorpjes en attractiepark Toverland in Sevenum.

Thermaalbaden

Naast het binnenbad zijn er drie buitenbaden met bubbelbanken, waterval, whirlpools, onderwatermassage en tegenstroom. Heerlijk om uw schouders te laten masseren door de waterval of uw benen bij de onderwatermassage. De onderwatermassage is op verschillende hoogte en bij elke piep schuift u een stukje op! Het advies is om circa 25 à 30 minuten in het thermale water te verblijven om vervolgens een rustpauze in te lassen. Regelmatig kunt u oefeningen doen in het water onder begeleiding van een instructeur. Door de aangename warmte voelt u direct alle spanning uit uw lichaam wegvloeien. Bovendien is het er daardoor in zomer en winter heerlijk toeven, niet alleen in het binnenbad, maar vooral in de buitenbaden.

Van nature bevat het thermaalwater veel heilzame mineralen als ijzer, mangaan en fluoride. De combinatie van de aangename warmte van het water en mineralen zorgt voor een heilzaam effect op uw lichaam. Het thermaalwater heeft door de unieke samenstelling een heilzame werking. Met name bij spier- en gewrichtsklachten, huidklachten en vermoeidheid. Onafhankelijke instituten, waaronder het balneologisch instituut van de universiteit München, controleren regelmatig de kwaliteit van het bronwater. Thermaalbad Arcen voldoet aan de strengste eisen en mag officieel het predicaat ‘Bad’ gebruiken.

Sauna’s en Kneipp-baden

In het saunadeel van Thermaalbad Arcen vindt u 6 Finse sauna’s: alpenkruiden sauna, eucalyptus sauna, limoen sauna, rozemarijn sauna, een sauna van 80 ºC en een sauna van 90 ºC. Tevens vindt u alle andere faciliteiten voor uw saunagang, zoals voetenbaden, dompelbaden, douches en een buitenbad met thermaalmineraalwater van 29 ºC. Na een bezoek aan de sauna zult u merken dat uw energiepeil een stuk hoger is! De toegang tot de sauna’s is bij de entreeprijs inbegrepen.

Volgens Sebastian Kneipp begint u met de warme Kneippvoetenbaden (36-38 ºC) om uw lichaam op te warmen, deze wisselt u af met de koude Kneipploopbaden (12-14 ºC). Het gebruik van de Kneippbaden verhoogt uw weerstand, stimuleert uw bloedsomloop en werkt heerlijk verfrissend.

Kuren

Het fluoride-, ijzer en jodidehoudend thermaal-mineraalwater is bijzonder heilzaam bij spier- en gewrichtsklachten, huidklachten en vermoeidheid. De thermaalbaden met het thermaal-mineraalwater van 35 en 36 ºC maken dan ook een belangrijk onderdeel uit van een kuur bij aandoeningen als Reumatoïde artritis, Artritis psoriatica, Ziekte van Bechterew, Fibromyalgie en Artrose, en voor mensen met chronische pijnen en vermoeidheid. Met een persoonlijk kuurprogramma van oefeningen, behandelingen, massages, rust en adviezen wordt gestreefd naar een verbetering van de kwaliteit van leven en het verlichten van klachten.

Thermaalbad Arcen organiseert regelmatig kuren voor gasten met specifieke reumatische aandoeningen. Het team van kuurarts en fysiotherapeuten begeleidt u tijdens uw kuur waarbij uw kuurprogramma wordt samengesteld op basis van de gegevens van uw eigen arts. U kunt hierbij denken aan oefentherapie in het thermaalbad en/of zaal, gebruik van de sauna’s en individuele fysiotherapeutische kuurbehandelingen.

Behandelingen

Voor gelaats- en lichaamsbehandelingen kunt u ook bij Thermaalbad Arcen. U kunt hierbij denken aan pakkingen, massages maar ook speciale gelaatsmaskers of een voetbehandeling in de Fish Spa. Sinds kort kunt u ook de traditionele Thaise massage ervaren. Thaise massage wordt wel ‘Yoga voor luie mensen’ genoemd en bestaat uit een combinatie van acupressuur, rekken en yoga.

Omgeving

Arcen is een voormalig vestingstadje aan de Maas met als bezienswaardigheden o.a. de Kasteeltuinen en de Hertog Jan Brouwerij. Tijdens de rondleiding kunt u met eigen ogen het hele brouwproces van deze bijzondere bieren zien met als afsluiting een heerlijk glas Hertog Jan in café de Hertog Jan Proeverij. De Kasteeltuinen verrassen met kleuren- en geuren van de verschillende tuinen. In het Rosarium zijn meer dan 10.000 rozenstruiken van wel 500 soorten te bewonderen en de mediterrane plantenwereld kunt u ontdekken in de Casa Verde. Naast de tuinen zijn er ook verschillende diersoorten te bewonderen. De wereldtuinen zijn het domein van de Europese ooievaars en aan de rand van de grote vijver bij de Casa Verde ontdekt u flamingo’s. Regelmatig zijn er speciale evenementen en exposities in de Kasteeltuinen.

Gelegen midden in het uitgestrekte Nationaal Park De Maasduinen zijn er talloze wandel-en fietsroutes om van de prachtige natuur te genieten. Pontjes horen bij het landschap van de Maas en enkelen zijn alleen voor fietsers en wandelaars. Zo kunt u van pontje tot pontje wandelen of fietsen.

Arrangement

Direct verbonden aan het Thermaalbad is Parkhotel Bad Arcen. Als gast van het hotel kunt u gebruik maken van de faciliteiten. Boek een van de arrangementen zoals het 3-daags arrangement inclusief 2 overnachtingen met ontbijt en toegang tot het thermaalbad. Vanaf € 119 p.p.

Meer info/boeken ...Booking.com