Voel je een Romein in de Claudius Therme in Keulen

Voel je een Romein in de Claudius Therme in Keulen

Je waant je in de tijd van de Romeinen in de Claudius Therme in Keulen. De architectuur verwijst naar de tijd van de Romeinen, niet verwonderlijk want zij zijn immers degenen die de thermencultuur hebben verspreid over Europa.

In de Claudius Therme vind je vele faciliteiten en deze hebben er onder andere voor gezorgd dat ze in een Duitse test onder 22 thermen met thermaal water als een van de beste uit de bus kwamen.

In de thermen wordt water uit een natuurlijke thermisch – minerale bron gebruikt. De warmte en de minerale samenstelling van het thermale water hebben een positief effect op je gezondheid. Het verhoogt je algemene welzijn en versterkt de natuurlijke afweer. Het water kan ook gedronken worden en is voor degenen met reumatische klachten maar ook bij aandoeningen aan de luchtwegen, bijv. bronchitis, zeker heilzaam.

De Claudius thermen beschikt over binnenbaden en buitenbaden, een saunalandschap, whirlpools, stoombaden en een wellnesscentrum. De watertemperatuur is in de binnenbaden ongeveer 32 °C.

Wellnessfaciliteiten

Het thermaalbad biedt o.a.

 • binnen- en buiten thermaalbad, 32°C met o.a. massagedouches, waterval
 • zoutbad met zout uit de Dode Zee (toeslag boven entreeprijs)
 • whirlpools, binnen en buiten, 36°C
 • stroombad
 • zitbaden
 • solarium
 • inhalatieruimte
 • drinkbronnen
 • Warmte/Koudegrot (ca. 36°/20°C)
 • rustruimte, zonneterras en ligweide

Enkele malen per dag wordt er aquagym aangeboden en in de ochtend kunt u een korte toelichting krijgen op het gebruik van de Kneipp-baden. De Claudius Therme biedt tijdens het weekend en door de weeks in de avond in een van de binnenbaden baden in licht en muziek. Deze onderwatermuziek is zeer ontspannend en aanbeveling is om circa 15/20 minuten in dit bad te verblijven.

In het saunabereik vindt u o.a.

 • saunabereik binnen, o.a. Finse sauna, kruidenstoombad, panaromasauna met kleurtherapie (maandag damesdag en gratis yogalessen)
 • Fins/Siberisch saunabereik buiten met Kelosauna, aardewalsauna en Banja, de traditionele Russische sauna
 • Rozenterras met buitenbad en ligweiden

Het dragen van badkleding is in het saunabereik niet toegestaan.

Arrangementen en behandelingen

De beauty & wellnessafdeling van de Claudius thermen biedt verschillende behandelingen waarvan enkele in een van sauna’s of baden worden gegeven. In de day spa buiten in het Rozenterras kunt u ook behandelingen ervaren. De Claudius Therme biedt ook medische fysiotherapiebehandelingen.

Omgeving

De Claudius Therme ligt midden in het Rheinpark bij de Zoobrücke en aan de andere kant van de Rijn vindt u de oude binnenstad. Vanuit de panaromasauna heeft u uitzicht op de bekende Dom. Naast dit Unesco werelderfgoed is het gezellig flaneren en winkelen in het oude stadscentrum met de winkelstraten de Schildergasse en de Neumarkt Passage. Uiteraard mag een tochtje op de Rijn niet ontbreken tijdens een bezoek aan Keulen.

Wellnessbreak Keulen

Keulen heeft meer te bieden dan de Claudius Therme. Uiteraard de bekende Dom, een van de werelderfgoeden, het oude stadscentrum maar ook een tochtje op de Rijn mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Keulen.

Boek een van de leuke tours zoals de Bierbrouwerijwandeling door het oude centrum van Keulen. Ontdek tijdens deze tour de unieke biercultuur van Keulen. Je lokale gids brengt je naar 4 traditionele pubs in een van de meest traditionele buurten van Keulen: de zuidelijke oude stad. Kom meer te weten over het lokale bier Kölsch, Keulen, en de soms vreemde mensen die daar wonen!

Boek een stedentrip of zoek een hotel of andere accommodatie in de buurt van de Claudius Therme. Stedentrips naar Keulen ...Booking.com