Bad Bertrich met de enige glauberzoutthermen van Duitsland

Bad Bertrich met de enige glauberzoutthermen van Duitsland

Het thermaalwater in Bad Bertrich komt met een temperatuur van 32°C vanuit een diepte van meer dan 2000 meter aan de oppervlakte. Volgezogen met warmte en mineralen is het de enige glauberzoutbron van Duitsland. Dit thermale water behoort mede dankzij de natuurlijke warmte tot de beste behandelingsmiddelen van de passieve en actieve bewegingstherapie ooit. Een genezende kracht die de Romeinen al op prijs wisten te stellen. Het heilzame water wordt gebruikt in de baden van de Vulkaneifeltherme maar kan ook gedronken worden.

Bad Bertrich is idyllisch gelegen in het Üßbachdal en vanaf de thermen is er een schitterend uitzicht op het stadje en de heuvels van de Eifel.

Vulkaneifeltherme

Het uitzicht en de faciliteiten maken de nieuwe Vulkaneifeltherme tot dé plek om te ontspannen. Zwemmen in het thermale water dat ook nog eens goed voor je gezondheid is, een ontspannende saunagang of een heerlijke behandeling in het wellnesscentrum. Opvallend zijn de vele relaxmogelijkheden zoals de nieuwe panorama rustruimte.

In de sauna zijn elk uur opgietingen en hier vinden ook de Rasul en Eifel-Fango Seifenschaummassage plaats. Bij deze laatste massage wordt fango gebruikt uit de Eifel welke aangemaakt wordt met het thermale water van Bad Bertrich. Een bijzondere zeepmassage die de huid niet alleen reinigt maar ook voedt. Deze Eifel Fango wordt ook gebruikt tijdens de speciale pakkingen die in het wellnesscentrum worden gegeven; speciaal aan te bevelen bij spier- en gewrichtsklachten.

Het wellnesscentrum biedt verschillende massages, van klassiek tot Thaise massage, maar ook baden voor 1 of 2 personen. Populair is het Zeit zu zweit arrangement met champagne of rozenbad.

Enige Glauberzoutbron in Duitsland

Glauberzout is bekend vanwege de medicinale laxeereigenschappen. Ontdekt door de apotheker Johann Rudolph Glauber is deze bron de enige Glauberzoutbron in Duitsland. Hij noemde dit zout ‘sal mirable’ en het is nog altijd bekend onder zijn eigen naam. Er is ook een Nederlands tintje; zijn laatste jaren verbleef hij in Amsterdam waar hij eigenaar was van een laboratorium voor geneesmiddelen. Daar is hij in 1670 ook gestorven en hij ligt begraven in de Westerkerk waar een gedenkplaat nog altijd aan zijn leven en werk herinnert.

Drink- en badkuren

Medical wellness staat in Bad Bertrich op de voorgrond. Gezondheidsbevorderende behandelingen gaan hand in hand met maximale ontspanning. Zo wordt het thermale water gebruikt in de kuurbaden van de Vulkaneifeltherme. Door de warmte en samenstelling van het thermale water is het baden ontspannend en heilzaam bij spier- en gewrichtsklachten zoals reuma. Samen met een Eifel Fangopakking de ideale combinatie die de natuur ons biedt.

Het water wordt ook toegepast als drinkkuur. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedurende de laatste 150 jaar laten zien dat het water met name een heilzame werking op de spijsverteringsorganen. De bron in het kurhaus is dan ook driemaal daags voor de gebruikelijke maaltijden geopend. Algemeen kan gezegd worden dat het bronwater koud gedronken een afvoerende werking heeft en als het natuurwarm (32°C) of warmer gedronken wordt juist stoppend werkt. Het is altijd aan te raden om voor de start van een kuur een van de kuurartsen te raadplegen.

Therapeutisch landschapspark met 7 verschillende parken

Dit landschapspark met schilderachtige plekjes die zorgen voor ontspanning en met gezondheidsbevorderende faciliteiten is de vervanger van het voormalige kuurpark. Het park biedt niet alleen ontspanning maar ook therapeutische ‘leerpaden’. Zo is de wandeling door de 7 parken te doen in 1.000 stappen; een verantwoord aantal voor diabetici bijvoorbeeld.

Er zijn 7 gezondheidsparken. Ontdek welke uw favoriet is! De kruidentuin, de stille tuin of de beweegtuin met blotevoetenpad?

Omgeving

Gelegen in het gebied van de Eifel biedt Bad Bertrich vele mogelijkheden om te fietsen, mountainbiking, wandelen of Nordic walking. De bijzondere natuur van de vulkaanlandschappen met de talrijke kratermeren nodigt uit tot ontspanning en beweging.

Op nog geen 10 kilometer van Bad Bertrich ligt de Moezel met de vele wijngaarden. Bij Alf aan de Moezel kunt u rechts afslaan richting de wijndorpen Traben-Trarbrach en Bernkastel-Kues of links richting het bekende toeristische Cochem.

Bad Bertrich ligt op ca. 350 kilometer van Utrecht.

Arrangementen

Verblijf in Haus Hohenzollern en Haus Ambiente. Dit hotel gevestigd in een fraai pand uit de 20e eeuw ligt op circa 400 meter van de Vulkaneifel Therme. 4-, 5- of 6-daags arrangement vanaf € 154 p.p. Meer info/boeken ...
Booking.com