Wellness & Wijn aan de Moezel

Wellness & Wijn aan de Moezel

De Moezel is een van de bekendste wijngebieden van Duitsland. Met de kenmerkende steile, veelal terrasvormige wijngaarden is de Moezel ook het oudste wijngebied van Duitsland. Al 2000 jaar geleden ontdekten de Romeinen dat de beschutte hellingen van het Rheinische Schiefergebirge zeer geschikt waren voor wijnbouw.

Aan de Moezel liggen bekende wijndorpen zoals Cochem, Traben-Trabach (bekend om zijn Jugendstil-gebouwen) en Bernkastel-Kues. Wandel langs de wijngaarden of bewonder deze vanaf het water en geniet van een glas wijn bij een wijnboer of in een van de vele weinstuben. Vrijwel het gehele jaar door zijn er wijnfeesten in de wijndorpen. Meer kan je lezen over de wijnroute langs de Moezel en de wijnfeesten op WineBreaks.nl.

Ook qua wellness heeft de Moezel veel te bieden. In de wellnesshotels zoals Zum Kurfürsten in Bernkastel-Kues of in Traben-Trabach het Jugendstilhotel Bellevue met wellnesscentrum Panta Rhei. Geniet van de sauna en zwembad en ontdek de vinotherapie met een druivenpitpeeling of massage met warme druivenpitolie.

In de oudste stad van Duitsland Trier ligt Park Plaza Trier met een wellnesscentrum in Romeinse sfeer; met wellnessfaciliteiten en behandelingen. Bezoek naast de wellness van het hotel ook de indrukwekkende ruïne van de Kaiserthermen. Deze thermen behoorde eertijds na de badinrichtingen in Rome tot de grootste van het Romeinse rijk. Tijdens de themarondleiding ‘Verraad in de thermen’ beleef je een bijna vergeten tijdperk als spannende reis door de tijd. Een heerlijke bestemming voor een ontspannende stedentrip! Boek een van de arrangementen inclusief toegang tot de wellness, met en zonder behandelingen. Vanaf € 71 p.p. Meer info/boeken …

De Vulkaneifeltherme van Bad Bertrich

Op nog geen 10 kilometer van de Moezel ligt kuuroord Bad Bertrich. Hier vind je een landschapspark met blotevoetenpad, thermale bronnen voor drinkkuren en de Vulkaneifeltherme. Het uitzicht en de faciliteiten maken de thermen tot dé plek om te ontspannen; zwemmen in het thermale water dat ook nog eens goed voor je gezondheid is, een ontspannende saunagang of een heerlijke behandeling in het wellnesscentrum. Opvallend zijn de vele relaxmogelijkheden zoals de nieuwe panorama rustruimte.

In de sauna zijn elk uur opgietingen en hier vinden ook de Rasul en Eifel-Fango Seifenschaummassage plaats. Bij deze laatste massage wordt fango gebruikt uit de Eifel welke aangemaakt wordt met het thermale water van Bad Bertrich. Een bijzondere zeepmassage die de huid niet alleen reinigt maar ook voedt. Deze Eifel Fango wordt ook gebruikt tijdens de speciale pakkingen die in het wellnesscentrum worden gegeven; speciaal aan te bevelen bij spier- en gewrichtsklachten. Lees meer over Bad Bertrich …

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!