Kruiden, modder, appels en pompoenpitten in Bad Waltersdorf

Kruiden, modder, appels en pompoenpitten in Bad Waltersdorf

De regio van Bad Waltersdorf wordt wel de fruitschaal van Oostenrijk genoemd. Met deze producten is nu een geheel eigen therapie ontwikkeld, TSM: Traditionell Steirischen Medizin (de traditionele Steiermarkse geneeskunde).

Oude kennis uit de natuurgeneeskunde worden verbonden met moderne kennis en methoden. Reeds honderden jaren kennen en gebruiken de mensen in de Steiermark de geneeskrachtige kruiden, modder en pompoenpitolie voor therapieën en schoonheidsbehandelingen. Hooizakken met onbemeste weidenkruiden worden o.a. ingezet tegen artrose, spierspanning en spierpijn. Het Granaser Hochmoor (modder) doet wonderen bij ontstekingen aan gewrichten.

En dan zijn er nog de behandelingen met beroemde regionale en culinaire kwaliteitsproducten uit de Steiermark, zoals bijv. het ijsappelmasker, de ontslakkende massage met een mix van versgeperste appels en lijnzaadolie of de massage van pompoenpitolie, zeer geliefde behandelingen onder de gasten van de Styrian Spa (het massage- en beautycentrum van Heiltherme Bad Waltersdorf). Niet zonder reden! De pompoen uit de Steiermark heeft een heilzame werking. De pitten van deze pompoenen staan al vele jaren bekend als belangrijk natuurlijk geneesmiddel, het verbetert de prostaat, de blaas en de potentie.

Heiltherme Bad Waltersdorf

De Heiltherme Bad Waltersdorf bestaat meer dan 25 jaar en de bron van het thermale water is een van de grootste van Oostenrijk. Het thermale water is 10.000 jaar oud en komt uit een reservoir op 1200 m diepte. Meer dan 2 miljoen liter water komt er dagelijks uit deze bron, genoeg voor de 7 zwembaden van deze thermen. Dit thermale water werkt zeer ontspannend, heeft door de hoge concentratie van minerale zouten een verzachtend effect op de huid en heeft een gunstig effect op de spieren en gewrichten.

Bezoek ook het saunapark, het wellnesspark met o.a. een YinYang energiepad of volg een van de fitnessprogramma’s.

Overnachten kan bijvoorbeeld in het Quellenhotel. De 209 comfortabele kamers beschikken over een eigen badkamer en zijn direct verbonden met drie spa’s: de “Quellenoase” (luxe spa- exclusief voor hotelgasten), de Heiltherme dagspa (7 thermale baden, 12 holistische “warme ervaringsruimten” en fitnesscursussen) en de Styrian Spa (groot behandelcentrum voor schoonheid, genezing en herstel). Meer info ...