Boedapest, de spa-hoofdstad van de wereld

Boedapest, de spa-hoofdstad van de wereld

budapestMet zijn vele thermale bronnen wordt Boedapest de spa-hoofdstad van de wereld genoemd. De Romeinen, die de geneeskrachtige bronnen ontdekten, noemden de stad niet voor niets Aquincum (waterstad). De warmwaterbronnen vormen een grote trekpleister voor mensen met huid- of andere gezondheidsproblemen maar ook voor degenen die zich willen ontspannen.

Thermale baden in Boedapest

Een bezoek aan een authentiek badhuis mag niet ontbreken als je Boedapest bezoekt. In Varösliget, het stadspark, bevindt zich het mooiste kuuroord van Boedapest, de Széchenyi-baden.  Széchenyi voert u mee naar de wereld van aristocraten en partijbonzen. Dobberend in één van de buitenbaden omringd door honderd jaar oude gebouwen, keert u terug in de tijd. Lukacs wordt bezocht door alle beroemdheden, schrijvers en kunstenaars van Boedapest. In het Gellért, in prachtige art-nouveaustijl, keert u terug naar de tijd van Sissi.

De Rac en Kiraly-badhuizen zijn op vaste dagen of voor vrouwen of voor mannen gereserveerd, het Rudas-bad is alleen voor mannen toegankelijk. Mannen en vrouwen baden gescheiden, behalve in de warmwaterzwembaden.

Meer dan alleen baden

Maar naast de vele thermale baden zijn er meer bezienswaardigheden in deze fraaie Oost-Europese stad. Ontdek de verschillende bouwstijlen van de gotische Matthiasker tot het Greshampaleis in Jugendstil en bewonder vanaf de Gellértberg de Donau die de twee stadsdelen het heuvelachtige Buda en het vlakke Pest doorklieft.

Maak een fietstour onder leiding van een Nederlandse gids langs de highlights van Boedapest, maak een privé Tuk Tuk-tocht met wijnproeverij of wordt het een wijntour met chocolade- of kaasworkshop naar de schilderachtige wijnstreek Etyek?

WellnessBreak in Boedapest

Verblijf bijvoorbeeld in het Corinthia Budapest met de Royal Spa of Danubius Hotel Gellért met het bekende Gellértbad. Een kuur volgen in Budapest? Grand Margaret Island Ensana Health Spa Hotel biedt diverse mogelijkheden. Wellnessarrangementen, thermale belevenissen maar ook traditionele kuren. Meer info …

Bekijk de stedentrips naar Budapest …Booking.com

Tours & tickets in Boedapest