De romantische Lahn vol natuur, cultuur en wellness

De romantische Lahn vol natuur, cultuur en wellness

Ontdek het idyllische dal van de rivier de Lahn met vele mooie stadjes, kastelen, kerken en kuuroorden waaronder het bekende Bad Ems en Bad Laasphe maar ook minder bekende luchtkuuroorden. Een prachtige route per auto, fiets, kano of te voet.

Geniet van de gezonde lucht en prachtige natuur en ontdek de bezienswaardigheden langs de Lahn vanaf de bron bij Netphen in het Rothaar-gebergte. Door het berglandschap van Wittenstein kronkelt de Lahn vervolgens langs het bekende Kneipp-kuuroord

Bad Laasphe

In het historisch centrum van dit kuuroord in het Sauerland zijn nog vele vakwerkhuizen te bewonderen. Ervaar hier de Kneipp-therapie in het kuurpark en geniet van de natuur; in de omgeving zijn vele routes uitgezet. Overnachten kan bijvoorbeeld in Landhotel Doerr met uitgebreid wellnesscentrum. Meer info over de hotels in Bad Laasphe …

Even verderop ligt Biedenkopf met middeleeuws centrum en Marburg met een van de oudste universiteiten van Duitsland en het grafelijk slot van de Graaf van Hessen. Stroomafwaarts gaat het verder naar

Wetzlar

Deze oude stad uit de tijd van het Duitse Rijk heeft een schilderachtige oude stadskern met middeleeuwse pleinen, fraaie vakwerkhuizen en barokke gebouwen. De Dom met romaanse en gotische elementen is hét symbool van de stad. Talrijke musea en gedenkplaatsen herinneren aan het verblijf van Goethe in Wetzlar.

Halverwege de reis door het Lahndal ligt het romantisch luchtkuuroord Braunfels met sprookjesachtig slot, oude stadskern met middeleeuws marktplein en idyllisch park.

Ter hoogte van Weilburg is een bijzondere bezienswaardigheid; de enige riviertunnel van Duitsland, diep door het rotsgesteente. Een kanotocht door deze tunnel schijnt een bijzondere ervaring te zijn!

In Limburg aan de Lahn is naast het oude stadscentrum met vakwerkhuizen de kathedraal met de zeven torens dé bezienswaardigheid. Verder voert de rivier langs vestingstad Diez met het barokke slot Oranienstein en luchtkuuroord Nasssau met haar imposante burcht. 

Richting de monding van de Lahn op circa 10 minuten van Koblenz ligt het bekende kuuroord

Bad Ems

In dit keizerlijk kuuroord kuurden vroeger keizers en tsaren en de vele gebouwen zoals het oude kurhaus, casino en Russisch-orthodoxe kerk herinneren aan deze tijd. Maak een wandeling langs de bronnen en proef het water van de bekendste bron, het Emser Kränchen. Aan de Lahn ligt de splinternieuwe Emser Thermen; met binnen- en buitenbaden, saunalandschap en de WellnessGalerie voor behandelingen. Bad Ems ligt niet ver van Koblenz. Lees ook onze reportage over Bad Ems op WellnesSelect.

Fietsen, wandelen of per kano of toch de auto?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Lahn te ontdekken. Met de auto of per kano en langs de Lahn zijn voor wandelaars en fietsers speciale routes uitgezet; de Lahnradweg en de Lahnwanderweg met als mooiste gedeelte van de route de 4 etappes van Limburg a.d. Lahn via Nassau en Bad Ems naar Lahnstein (ca. 70 km).

Zowel Bad Laasphe als Bad Ems liggen op circa 3,5/4 uur rijden van Utrecht. De route langs de Lahn is circa 250 kilometer lang.Booking.com

Reactie plaatsen