Ontdek Luxemburg stad en omgeving

Ontdek Luxemburg stad en omgeving

De hoofdstad heeft veel te bieden. Zo zijn de vestingwerken en de oude stad Unesco werelderfgoed. Daarnaast zijn er vele musea maar ook gezellige restaurantjes en winkels.

Vanuit Luxemburg zijn vele leuke uitstapjes te maken. Ook qua wellness. Zo is op 15 minuten afstand het nieuwe Les Thermes. Je vindt hier o.a. AquaWorld, met verschillende zwembaden, diverse sauna´s plus een wellnesscentrum voor massages en behandelingen. Dit centrum met een futuristisch design ligt in Strassen op 15 minuten rijden van Luxemburg. Vergeet ook zeker niet de Moezelvallei te bezoeken met de vele wijngaarden.

Moezelvallei met de wijnroute en wijn- en crémantkelders

Het Moezeldal stimuleert de zintuigen en doet je het alledaagse leven even vergeten. Vooral de kwaliteitswijnen van de Moezel zijn bijzonder smaakvol. Ze passen uitstekend bij de gefrituurde vis die geserveerd wordt in de gerenommeerde restaurants in de schilderachtige wijnbouwdorpen.

De wijn- en crémantkelders, de exotische wereld van een vlindertuin, het groot aquarium van Wasserbillig, wandelwegen in de wijngaarden, het folkloremuseum ”A Possen” in Bech-Kleinmacher of het wijnmuseum in Ehnen, een tochtje op de luxueuze passagiersboot “MS Princesse Marie-Astrid” of het nieuwe River Diva van Navitours behoren tot de hoogtepunten van het gebied. Zwembaden, wandelingen, goed aangegeven Nordic-Walking pistes, allerlei watersporten, mountainbiking, fietspaden, golf, … de sportieve mogelijkheden aan de Moezel zijn bijzonder veelzijdig.


De wijnroute van Luxemburg gaat langs de Moezel die de natuurlijke grens vormt tussen Luxemburg en Duitsland en dit zorgt ervoor dat er zowel Duitse als Franse culturele invloeden zijn. Het gezegde ‘in Luxemburg wordt zoveel gegeten als in Duitsland en zo goed als in Frankrijk’ gaat hier de ronde. Geniet van de wijnen en crémants in een van de wijnkelders, wijnbars, restaurants en cafés in dit wijngebied.

Hier ook ligt het bekende kuuroord Mondorf-les-Bains. De thermen van Mondorf zijn al sinds 1847 bekend om de heilzame werking van het thermale water. Deze jarenlange ervaring staat borg voor een verscheidenheid aan kuren en behandelingen. Ontspannende wellnessbehandelingen maar ook therapeutische kuren voor het verlichten van reuma, klachten aan de luchtwegen en behandeling van overgewicht.

Luxemburg is niet zo groot en in het noorden van Luxemburg ligt het bekende stadje Clervaux. Hier en in de omgeving vind je diverse wellnesshotels zoals Hotel International en Le Clervaux Boutique & Design Hotel.Booking.com