Bad Orb met de bijzondere Toskana Therme

Bad Orb met de bijzondere Toskana Therme

In Bad Orb, vlakbij Frankfurt, is in 2010 de Toskana Therme geopend. Een complex met allerlei nieuwe snufjes. Neem een duik in het thermale water en ervaar de ontspanning en de combinatie van geluid, kleur en licht van de Liquid Sound. Een bijzondere ervaring!

Bijzonder zijn ook de concerten die er regelmatig worden gehouden zoals Klassiek onder water (veelal op vrijdagavond), een speciaal volle maan concert maar ook het Liquid Sound Festival.


Sauna van de toekomst

Er is nog meer te ontdekken in de Toskana Therme; een sauna die je via een virtuele visvijver bereikt, de leessauna Lektarium en nog meer wellness voor een bijzondere wellnessbreak. Tot lijkt  het wel alsof je zweeft, omhuld door warmte, gekleurd licht en geluid, in het Liquid Sound®-bad (ca. 80 m²)! Je kunt hier ook kiezen uit verschillende sauna’s: Finse sauna (90°C), bio-softsauna (55°C), stoombad (43°C), Lektarium (geur, licht en geluid, leeslampjes; 45°C), Broncharium (30°C), en een -buitensauna (90°C) met een panoramisch uitzicht.

Zouttherapie en Kneipp in het Kuurpark

Bad Orb heeft zoutbronnen en de zouttherapie kan je ervaren langs de Gradierwerke in het Kuurpark. Deze zijn recent gerenoveerd en zijn de grootste in Hessen; 155 meter lang, 12 meter breed en 18 meter hoog. De Gradierwerke zijn geopend vanaf de lente tot begin november (afhankelijk van het weer).

Het Kuurpark is een van de 3 plekken in Bad Orb waar je de Kneipp arm- en voetbaden vindt en aan de rand van het park begint het 4,5 kilometer lange blotevoetenpad. In het Kuurpark worden tijdens het kuurseizoen regelmatig concerten gehouden.

Bad Orb heeft een mooie Altstadt die je zelf kunt ontdekken of tijdens de stadstour ‘950 Jahre in 95 Minuten’. Fulda met de barokke stadskern ligt op 45 km. De lange fietsroutes van de Duitse Märchenstraße en de Spessartbogen lopen allebei door Bad Orb.

Ayurveda in Bad Orb

Sathya Ayurveda - Hotel Villa am Park is een kleinschalig hotel met een centrum gespecialiseerd in ayurveda. Zij bieden ayurvedadagen/kuren vanaf 2 nachten. De arrangementen zijn inclusief behandelingen en ayurveda volpension. Het hotel  ligt op een geweldige locatie, op loopafstand van het kuurpark en de historische binnenstad en de Toskana Therme. Meer info ...

Aanbod

De Toskana Therme is gelegen tussen het Hotel an der Therme**** (met een gang verbonden) en de historische zoutbronnen. Het oude centrum van Bad Orb met zijn historische gebouwen, ligt op een paar minuten lopen.


Zoek meer hotels in de omgeving van de thermen via onderstaand boekingsformulier.Booking.com