Vijf kuuroorden net over de grens met Duitsland

Vijf kuuroorden net over de grens met Duitsland

Duitsland is een bekend wellness- en kuurland en net over de grens liggen maar liefst 5 kuuroorden. Een geweldige bestemming voor een paar dagen ontspanning! Met wellnessfaciliteiten zoals thermen, gradierwerke en Kneipp.

Naast genieten van de wellnessmogelijkheden zijn er diverse mogelijkheden om te wandelen of fietsen. Zo verbindt de Sole & Kneipp-Tour drie van de vier kuuroorden in het Osnabrücker Land. Deze is ongeveer 50 km lang en verbindt Bad Rothenfelde, Bad Iburg en Bad Laer. De route gaat door aspergevelden en bos over goede fietspaden.


Bad Essen met gradierwerken en thermen

In Bad Essen vind je niet alleen thermale zoutbaden maar ook een schitterende historische binnenstad vol vakwerkhuizen en een groot cultureel aanbod.

Bij de Aktivita SoleSpa draait alles om welzijn. Op een oppervlakte van 1.000m² vind je alles wat je voor een dagje wellness nodig hebt. Het saunagedeelte beschikt over een Finse buitensauna, sanarium, stoombad, infrarood en Sea Climate, een 14 x 4 m groot zwembad met tegenstroomsysteem, Liquid Sound en andere voorzieningen. Op de tweede verdieping vind je het Beauty-aanbod met onder meer Hot Stone, Cristal tub, Hamam-toepassingen, zoutwater-peelings, cosmetische toepassingen/producten en een nagelstudio.

Verder vind je hier de SoleArena in het SolePark, een gradeerwerk met een wel heel bijzondere vorm. Bij een gradeerwerk loopt zout water langs sleedoorntakken waarbij het onder invloed van zonnewarmte en/of wind verdampt. In Bad Essen gaat het om zout water dat al 220 miljoen jaar op een diepte van 800 meter ligt te rusten. Het is het meest mineraalrijke zoute water van Europa met een zoutgehalte van 31,8%. Dat is zelfs hoger dan dat van de Dode Zee! Goed voor de ademhaling en huid.


Heerlijk wandelen en fietsen kan in het Wiehengebergte en voor liefhebbers van burchten zijn er Schloss Ippenburg en Schloss Hünnefeld.

Verblijf bijvoorbeeld in Hotel Alte Apotheke. Hotels in Bad Essen ...

Bad Iburg, Kneipp kuuroord en boomtoppenpad

In het Kneipp-kuuroord Bad Iburg worden de lessen van natuurgeneeskundige Sebastian Kneipp, de „Vijf Zuilen” van het gezonde leven – water, voeding, beweging, rust en natuur – op moderne wijze nageleefd. Vooral water speelt een grote rol in de gezondheidsleer van Kneipp. Daarom kun je hier op meerdere plekken pootjebaden op zijn Kneipps, is er een Kneipp-wandelroute en een water-belevenispad. Je vindt hier ook alle denkbare gezondheidsvoorzieningen, therapeuten, klinieken en wellness-mogelijkheden in overvloed. Voor enthousiaste wandelaars zijn er ook langere thema-wandelroutes uitgezet. “Leer het water kennen en laat het je vriend zijn”, aldus Sebastian Kneipp. Daarom draait in het Kneipp-Erlebnispark echt alles om water. Met zijn fonteinveld, een heuse modderspeeltuin, een groot jeu de boules veld en nog veel meer nodigt het kinderen en volwassenen uit om te spelen, te ontspannen, te genieten en vooral om lekker actief met elkaar bezig te zijn.

Geniet verder van de natuur en ga heerlijk wandelen. Het boomtoppenpad kronkelt tussen de bomen van het Teutoburger Woud en verbindt verschillende uitkijkplatformen. Van hieruit biedt het pad een fantastisch uitzicht op het kasteel Iburg en het Teutoburger Woud.

Heilzaam zout in Bad Rothenfelde

Bad Rothenfelde is vooral bekend vanwege zijn zoutbronnen en imposante gradeerinstallatie. Het eerste gradeerwerk werd hier al in 1774 gebouwd! Het zout uit de aarde wordt omhoog gepompt en via een ingenieus systeem gecirculeerd. Dit zorgt – ook nu nog – voor hele gezonde lucht. In de carpesol Spa Therme bieden de natuurlijke zoutwaterthermen wellness-, sauna- als zwemplezier. Ook worden er ontspannende massages met oliën en aroma’s en schoonheidsprogramma’s met peelings, maskers en reiniging aangeboden.

Verblijf bijvoorbeeld in Kurhotel Drei Birken naast het kuurpark. Hotels in Bad Rothenfelde ...

Fraaie natuur in Bad Laer

In dit mooie vakwerkstadje zijn uitstekende hotels, zoals hotel Höpke, dat vijf wellnesssterren heeft gekregen. Bad Laer staat ook bekend om zijn culinaire hoogstandjes: regionale specialiteiten, zoals pekelvlees, pekelbrood of Piepsteinpralines. Neem ook zeker een kijkje in het fraaie kuurpark met gradeerwerk, fitnesstoestellen, blotevoetenpad en nog veel meer. De omgeving van Bad Laer is prachtig en trekt veel  natuurliefhebbers aan.

In de Sole Vital Thermen kan je baden in de warme zoute baden en deelnemen aan diverse cursussen. De Zoutlounge in SoleVital biedt een ontspannende ervaring alsof je aan zee bent. Terwijl je naar zachte muziek luistert en heerlijk op een relaxstoel ligt, adem je de zilte lucht in. Een verblijf van 45 minuten in de zoutnevel is net zo gezond als een hele dag aan de kust.

Verblijf bijvoorbeeld in PIEPers Landidyll Hotel. Hotels in Bad Laer ...


Historisch Bad Bentheim

Wie valt er niet voor de charmes van het oude kuuroord Bad Bentheim, net over de Duitse grens? Hier ging de vroegere koningin Emma al heen om haar gezondheid een boost te geven. De oude burcht wijst je al van ver de weg naar dit sfeervolle Oranjeroutestadje. Maak een wandeling met de boswachter door het Bentheimer Hute- und Schneitelwald en sluit de dag af met de uit Japan overgewaaide trend Shinrin-Yoku, oftewel een rustgevend bosbad. Tank energie en bevorder je immuunsysteem met een heerlijk wellnessweekend in Bad Bentheim. Lees meer over Bad Bentheim ...

Kerstmarkten

In Osnabrück kan je een van de mooiste kerstmarkten in het noorden van Duitsland bezoeken van eind november tot 22 december. Maar er zijn meer kerstmarkten in het Osnabrückner Land. Bekijk hier het overzicht. En ook in Bad Bentheim is er een kerstmarkt op de imposante burcht!

Aanbod

Verblijf in een van de kuuroorden of ontdek de kuuroorden vanuit het Idingshof Hotel & Restaurant. Dit stijlvol gerestaureerde hotel ligt in een idyllische omgeving van het landelijke Eper-Mark, aan de rand van Bramsche. Het hotel ligt direct naast het badcomplex Hase Bad, Varus Therme, zoutgrot en Varus Wellness en biedt diverse arrangementen vanaf € 69 p.p. Meer info/boeken ...


  Booking.com 

Foto's: Vincent Croce, Thomas Hellmann

Reactie plaatsen