Thermale baden van Bad Nieuweschans in Groningse land

Thermale baden van Bad Nieuweschans in Groningse land

In de provincie Groningen vlakbij de grens met Duitsland ligt het thermaalbad Thermen Bad Nieuweschans. Een heerlijke bestemming voor een dagje thermaal bad, met of zonder sauna, maar ook voor een wellnessbreak of kuur. Thermen Bad Nieuweschans biedt namelijk veel meer dan alleen het thermaalbuitenbad. Het is een compleet kuur- en wellnesscentrum met behandelingen, saunafaciliteiten, fitnessruimte, badjassenpark met o.a. blotevoetenpad en een 4 sterren hotel!

Thermaalbad

Op circa 600 meter diepte onder Bad Nieuweschans bevindt zich een unieke minerale bron. Deze Ernst Casimir van Nassau-bron bevat vele mineralen zoals zout, magnesium, jodium en bromide. Met een zeer hoge concentratie, 116 gram per liter, is dit bronwater niet alleen ontspannend maar ook heilzaam bij verschillende klachten. Deze concentratie is te hoog om te gebruiken in een thermaalbad en wordt dan ook verdund met zoet water en verwarmd tot 36 graden. Zo kunt u heerlijk ontspannend genieten van het heilzame water.

Het bronwater van het thermaalbad heeft de officiële kwalificatie ‘IJzer- en jodiumhoudende thermaalsole met een hoge concentratie aan calcium- en sulfaationen’ van het Deutsche Heilbäder Verband. Elk mineraal heeft een specifiek effect op het lichaam. Het hoge zoutgehalte geeft een effect van gewichtloosheid waardoor spieren en gewrichten worden ontlast. Magnesium werkt kalmerend, spierontspannend en is goed voor de energiestofwisseling (veel mensen hebben een magnesiumtekort). Bromide werkt desinfecterend en jodium activeert de schildklier en heeft een gunstig effect op ontstekingen van het bewegingsapparaat. Bij het thermaalbad en de Ernst Casimir van Nassau bron in het Badjassenpark kunt u meer lezen over de werking van de verschillende mineralen.

Geadviseerd wordt om niet langer dan 30 minuten in het thermaalbad te baden en tussen de baden enkele uren rust te nemen. Dit kan bijvoorbeeld in het badjassenpark, Brasserie Bubbels, op het terras of in de rustruimte met lavendelkamer waar ook de speciale lavendelceremonie plaatsvindt.

Behandelingen

Thermen Bad Nieuweschans biedt een ruime keuze aan behandelingen. Zowel gezichts- als lichaamsbehandelingen. De massagestudio biedt diverse massages en pakkingen waaronder een moorpakking met warm veen uit de Bourtanger moerassen (geschikt bij spier/gewrichtsklachten, lage rugpijn en reuma, artrose).

Saunaplein en -tuin

Zowel binnen als buiten vindt u diverse sauna’s en baden waaronder een stoombad, Finse sauna, Kelosauna en infraroodsauna. Zwemmen kan in het balneobad met jetstreams en de whirlpool is gevuld met thermaal water. Regelmatig zijn er opgietingen, zowel in de sauna als stoombad.

Ontspannen kan in de tuin, de rustruimte bij het saunaplein of in de saunalounge.

Badjassenpark

Vanaf april t/m oktober is het 10 hectare groot badjassenpark geopend. Loop met uw blote voeten het blotevoetenpad en ervaar deze natuurlijke voetreflexmassage of geniet van de natuur liggend in een van de hangmatten. In het park zijn diverse vogelsoorten te vinden en aan de hand van de informatieborden leert u ze herkennen.

De Ernst Casimir van Nassau-bron en de Sole-hütte waar Fontana’s pure onverdunde zoute water wordt verneveld, vindt u ook in het badjassenpark.

Wellness op je bord

Bij het thermaalbad vindt u Brasserie Bubbels voor een heerlijk brasseriegerecht waaronder salades maar ook diverse broodjes; ontspan en geniet van de gerechten binnen bij de open haard of bij mooi weer op het grote terras.

Culinair genieten is het bij Restaurant Norell. Naast de brasserie en het à la carte restaurant kunt u een hapje en drankje nuttigen in de gezellige Saunalounge bij het saunaplein.

Omgeving

Het vestingstadje Bad Nieuweschans ligt op 50 kilometer van de stad Groningen en een dagje aan deze gezellige stad is dan ook prima te combineren met een verblijf in Fontana. Op 25 kilometer ligt de andere vestingstad, Boertange, en door de ligging vlakbij de Duitse grens is een bezoek aan onze oosterburen binnen handbereik. Zo ligt de stad Leer met het historische centrum op 29 kilometer.

Overnachten

Niets is heerlijker om na een dag vol ontspanning en ‘werken’ aan uw gezondheid te blijven slapen in het Hotel Thermen Bad Nieuweschans. Het hotel is verbonden aan het kuurcentrum en zo kunt in uw badjas naar het thermaalbad, het saunaplein of naar een behandeling. Of verblijf in de omgeving in een van de B&B’s of appartementen.Booking.com