Vijfde thermale bron van Nederland

Vijfde thermale bron van Nederland

Naast de vier bestaande thermale bronnen is er een vijfde thermale bron herontdekt in Bergen op Zoom. Eeuwen geleden ontdekten Bergenaren de geneeskrachtige werking van het water en werd Bergs Bier gebrouwen met het bronwater. Een bijzonder gezond biertje! Ook het Nederlandse Koningshuis serveerde in de 19e eeuw bij elke maaltijd Bergs Bronwater.

Wellness-hotel Stadspark

In 2005 startte het Wellness-hotel Stadspark met het herstel van de oude Stadsfonteyn en dit resulteerde in 2010 met de opening van de Fonteyn Thermen. Ervaar net zoals het Koningshuis de medicinale werking van het Stadsfonteyn Water. Dit water wordt in de thermen gebruikt in de baden én tijdens de behandelingen.

Het Stadsfonteyn Water heeft het officiële Duitse predicaat “Heilwasser” gekregen. Het water bevat namelijk essentiële mineralen voor ons lichaam zoals Kalium (reguleert de vochthuishouding, spant en ontspant spieren), Magnesium (ondersteunt de stofwisseling) en Waterstofcarbonaat (bevordert de spijsvertering en neutraliseert de zuurgraad in het lichaam).

Fonteyn Thermen

De Fonteyn Thermen is een kleinschalige thermen en men laat dan ook maximaal 65 bezoekers toe. Je vindt hier een drietal sauna’s, stoombad, belevenisdouches en 6 binnen- en buitenbaden. In een van de 8 behandelruimten kan je een behandeling ervaren. Een massages waarbij je de keuze hebt uit sport-, ontspannings-, hete zeep steen of aromamassage, gelaatsbehandeling, pakking of een rasul ritueel. In dit deel van de thermen vind je ook de kapsalon, fitnessruimte, zonnebanken en massagestoelen.

De vier elementen lucht, aarde, vuur en water komen terug in de Thermen en het Fletcher Hotel Restaurant Stadspark. Vanaf de entree van het hotel tot in de thermen komen deze subtiel terug.

De Thermen maakt onderdeel uit van het Wellness-hotel Stadspark en met een overnachting maak je er een WellnessBreak van in het gezellige Bergen op Zoom. Het historisch centrum ligt op loopafstand.

Arrangementen

Het hotel biedt verschillende arrangementen zoals een Fiets- of Wandelarrangement, Mini-vakantie of een romantisch arrangement. Meer info/reserveren …