Europa-Park, wederom beste attractiepark

Europa-Park, wederom beste attractiepark

Voor de 8e keer op rij is Europa-Park wederom uitgeroepen tot het beste attractiepark ter wereld. Dit attractiepark ligt aan de rand van het Zwarte Woud met de vele bossen en bekend van de koekoeksklokken en Schwarzwälder Kirschtorten.

Europa-Park biedt meer dan 100 attracties, 13 achtbanen, 23 uur shows, 15 themagebieden en 6 hotels. Je wandelt door 15 Europese landen met elk zijn eigen attracties en shows, de een nog spectaculairder dan de andere. In Italië nodigt Leonarda da Vinci je uit voor een rondje in zijn vliegmachine, in Griekenland is er de waterachtbaan van Poseidon en de achtbanen van IJsland zijn stoer. Ook is er een Grimms sprookjesbos en een boottocht met de African Queen kan je maken in het Avonturenland. Regelmatig zijn er speciale evenementen zoals griezelweken en Oktoberfest in de herfst.

In 2019 werd het 6e themahotel Krønasår-the Museum Hotel en een compleet nieuw waterpark Rulantica geopend. Europa-Park is niet het hele jaar geopend.

Een dag is niet voldoende om het park te bezoeken. Boek een of 2 overnachtingen in een van de hotels. De hotels hebben ook een thema en 5 van de 6 hebben een eigen ingang tot het park; gasten van Krønasår kunnen de shuttle gebruiken. Als hotelgast (met toegangskaart) heb je een half uur voor de opening toegang tot een deel van het park.


Hotels met wellness

Enkele hotels hebben sfeervolle wellnesscentra zoals

Santa Isabel waar je verblijft in de rustgevende ambiance van een Portugees klooster. Naast een verwarmd buitenbad is er een saunalandschap met steinbad en sauna.

Colosseo is gebouwd als een Italiaans stadje en de kamers liggen rondom een piazza met aan de rand een replica van een Colosseum-boog. Hier vind je een verwarmd buitenbad en saunlandschap Aqua Romana met o.a. sauna en stoombad.

In Bell Rock treed je in de voetsporen van de pelgrims en ontdekkingsreizigers van Amerika en overnacht je in de sfeer van historisch New England. In de vuurtoren bevindt zich restaurant Ammolite met 2 Michelin-sterren. Dit hotel biedt een verwarmd binnen- en buitenland en saunalandschap Blue Lagoon met verschillende sauna’s.

Erlebnishotel El Andaluz biedt Spaanse sferen met de beleving van een verblijf in een finca. Met terracotta vloertegels, arcaden, een tropische tuin en een zwembad op de binnenplaats.

Het saunalandschap in de wellnesscentra is textielvrij en vanaf 18 jaar toegankelijk. Als gast van een van de hotels kan je gebruik maken van de wellnesscentra van alle hotels.

Aanbod

Europapark ligt aan de rand van het Zwarte Woud; deze trip uitbreiden met een verblijf aldaar, in de Elzas of zuidelijker?

Er is een 3-daags verblijf in El Andaluz vanaf € 307 p.p. inclusief toegang Europa-Park. Of combineer met Straatsburg. Meer info ...

  Booking.com