Beroemdste hamam van Istanbul

Beroemdste hamam van Istanbul

Als voormalige hoofdstad van drie opeenvolgende wereldrijken – het Romeinse, het Byzantijnse en het Osmaanse – biedt Istanbul een groot aantal niet te missen historische bezienswaardigheden. Geniet van de pracht en praal in het Topkapi Paleis, ga winkelen in de bazaar en ontdek de Blauwe Moskee met haar sobere inrichting en spirituele sfeer.

Een bezoek aan de bekendste hamam van Istanbul mag echter ook niet ontbreken op het programma. De Çemberlitas hamam kent een lange geschiedenis, al vanaf 1584, en heeft een prachtige architectuur. In de hamam zijn er gescheiden afdelingen voor mannen en vrouwen. Geniet van de warmte, laat je scrubben of masseren. We lazen een tip van een Turkije-correspondent die zich ook liet masseren. Wees niet te vriendelijk en zeg niet dat de massage geweldig is … dat drijft de prijs alleen maar op. Zeg dat de behandeling şöyle böyle of wel gaat net is …

De meeste hotels liggen in Sultanahmet, de toerisenwijk met bezienswaardigheden zoals het Topkapi Paleis, Aya Sofia en de Blauwe Moskee. Bezoek ook zeker de Grand Bazaar.

Geniet ook van de lokale keuken in een van de restaurantjes of eet thuis bij een local. Naast deze Culture & Food tour zijn er meer mogelijkheden zoals een Istanbul Street Food Tour, kookcursus en verschillende arrangementen naar de hamam.

Bekijk de stedentrips naar Istanbul …Booking.com

Reactie plaatsen