arrow_drop_up arrow_drop_down

Wellness in Toscane

De prachtige Toscaanse heuvels, de schilderachtige plaatsjes en het heerlijke eten maken Toscane tot een geliefde bestemming voor velen. Middenin Toscane tussen de wijngaarden en in de buurt van Florence en Siena ligt een van de mooiste spa´s van Europa: Adler Thermae Spa Resort.

Het aanbod van behandelingen is overweldigend. Tijdens het intake-gesprek kan je eventuele klachten bespreken en krijg je advies bij het maken van een keuze uit de behandelingen. Lichaamsmassages- en behandelingen, meditatiesessies, yoga en ayurvedische behandelingen.

Deze spa beschikt over verschillende thermale baden, sauna´s, fitnesscentrum en een medi spa voor anti-aging, check-ups en afslankprogramma´s.

 

Warmwaterbronnen in zuiden van Toscane

Het middeleeuwse stadje Saturnia gelegen staat bekend om haar warmwaterbronnen. De Terme di Saturnia ligt boven een vulkanische krater die het heilzame water uit deze bronnen direct in de thermen voert. Hier kan je de heilzame krachten van dit water ervaren maar ook even verderop bij de Castelle di Saturnia. Hier heeft de natuur baden gecreëerd met het zwavelhoudende water. Heerlijk ontspannen op de enige plek in Toscane met  gratis toegankelijke warmwaterbronnen.

De geologische samenstelling van dit zuidelijke deel van Toscane zorgt er voor dat het water puur is. Regenwater wordt, druppel per druppel, gefilterd door het holle kalksteen van de Monte Amiata en maakt een reis van circa 40 jaar voor het ontspringt bij de bron. Het heeft dan een temperatuur van 37 °C. Het pure water is tijdens deze reis verrijkt met een hoge concentratie van mineralen, met name zwavel, calcium en magnesium. Heilzaam bij klachten aan de huid, ademhaling, spieren en gewrichten maar ook bij herstel na ziekte en stress. Het drinken van het water heeft een reinigend effect op de lever.

Neem contact op voor een voorstel op maat!