arrow_drop_up arrow_drop_down

Design kuuroord in pittoresk Meran

In het centrum van de stad Meran in Zuid-Tirol vind je design kuuroord Therme Meran van de toparchitect Matteo Thun. Een transparante kubus uit glas en staal met houten elementen als accenten overdekt de 13 indoor pools.  In deze wellness-oase is een spa met een uitgebreid aanbod van massages, aromabaden en lichaamspakkingen. Ontspannend of opwekkend, verstevigend of reinigend –de behandelingen hebben één ding gemeen: er worden uitsluitend Zuid-Tiroler producten van uitstekende kwaliteit gebruik. Zoals jeneverbessen, wijndruiven, hooi uit de bergen, appels of paardenbloemen.

In de therme is bijzondere aandacht voor de verschillende Kneipp-therapieën rondom het water. In het middelpunt staat de hydrotherapie, maar ook de plantengeneeskunde en voedingstherapie komen aan bod. Ook is er een Kneipp-parcours op het buitenterrein van de Therme Meran.

Keizerin Sissi was vaak te vinden in Meran. De natuurlijke bronnen, winkeltjes, galeries, cafeetjes en uitstekende restaurants maken Meran tot een heerlijke bestemming. In de winter kan je hier ook skiën.

Je kunt verblijven bijvoorbeeld in het Hotel Therme Meran. Dit hotel beschikt ook over een spa en is vlak naast het kuurcomplex gelegen. Hiermee is het via een tunnel verbonden en als gast heb je gratis toegang tot de therme. Aanraders zijn Hotel Aurora, Hotel Splendid, Hotel Castel Rundegg (net buiten Meran), of rössl bianco b&b&b.Booking.com