Bourgondisch genieten in Mechelen of Leuven?

Bourgondisch genieten in Mechelen of Leuven?

Mechelen is een echte renaissancestad met een roemrijk verleden. De vele historische monumenten herinneren aan deze tijd. Mechelen is ook goed bekend bij Unesco. De stad prijkt maar liefst vier keer op de lijst van werelderfgoed: het belfort van Sint-Rombouts, de Lakenhalle, het Groot Begijnhof en de eeuwenoude reuzentraditie.

De Sint-Romboutstoren is een van de 8 historische kerken en 361 beschermde monumenten. De toren had 167 meter hoog moeten worden maar werd nooit voltooid. Een ander Unesco-monument is het Groot Begijnhof; met de mooie kleine straatjes een oase van rust. Ontdek het historisch hart van Mechelen te voet of tijdens een boottocht op de Dijle.

Mechelen is de stad voor de bourgondische levensgenieters met de vele restaurantjes, terrasjes, cafés en brouwerijen. Deze laatste met de vele streekbieren zoals de Gouden Carolus of de Mechelschen Bruynen, het lievelingsbier van Keizer Karel.

Thermen Mineraal

Thermen Mineraal biedt ca. 10.000 m2 aan wellnessbeleving met vele faciliteiten, waaronder een buitenzwembad, afkoelbad, twee whirlpools, een stoombad, mooi aangelegde tuin met ligweide en een rustruimte. Binnen vindt u een kruiden-opgietsauna, een bio-kruidensauna, een droge sauna en een infraroodsauna. Buiten is er een Finse blokhut-sauna, een Kello sauna met openhaard, een Himalaya-grot en een villasauna met verschillende professionele opgietsessies. U vindt Thermen Mineraal op slechts 30 minuten rijden van Leuven en op slechts 20 minuten rijden van Mechelen.

Verblijf bijvoorbeeld in het Novotel, gelegen in het hart van Mechelen, vlakbij de Vismarkt, vol gezellige restaurants en terrasjes aan de rivier de Dijle. De historische monumenten, zoals het Stadhuis, het Begijnhof en het Poortgebouw liggen allemaal op loopafstand. Boek bijvoorbeeld het arrangement inclusief bier- en stadwandeling. Meer info/boeken …

Of naar Leuven? Deze mooie historische stad ten oosten van Brussel heeft een bourgondisch hart met leuke winkeltjes, restaurantjes, kroegen en terrassen. Leuven is de stad van monumenten, stad van het bier, stad van het groen en stad van evenementen zoals Leuven in Scène, Hapje Tapje en uiteraard een bierfestival. Een leuke bestemming voor een stedentrip, eventueel in combinatie met een bezoek met Mechelen dat 25 kilometer ten noord-westen ligt.

Boek een Wellnessarrangement met entree Thermen Mineraal. Meer info/boeken …

Reactie plaatsen