Bier en spa in Tsjechië

Bier en spa in Tsjechië

Bier is de nationale drank van Tsjechië maar de Tsjechen drinken het niet alleen … je kan ook in het bier baden. De eerste bierspa van Tsjechië werd geopend in de kelder van de Chodovar brouwerij in Chodová Planá. Er wordt wel gezegd dat dit de eerste bierspa ter wereld is! Je kan hier niet alleen een bierbad nemen maar er zijn ook biermassages. Het is niet alleen ontspannend maar heeft ook een positief effect op de (droge) huid, spieren en het immuunsysteem. Chodová Planá ligt in de buurt van het bekende kuuroord Marianské Lázné.

Ook in de hoofdstad Praag is een bierspa. Kijkers naar ‘Boer zoekt Vrouw’  hebben dit kunnen zien tijdens de citytrip van boer Marcel. In het historisch centrum van Praag vind je deze Zoto Beer Spa waar je na het bierbad heerlijk kunt ontspannen op een hooibed waarna het prachtige Praag weer op je wacht …

Praag, een van de mooiste steden van Europa

Met de ligging aan de Moldau en de prachtige architectuur is Praag een van de mooistepraagsteden in Europa.

De historische binnenstad laat alle architectonische stijlen zien, van de gotiek tot de Jugendstil tot en met het functionalisme. Een wandeling door Praag is alsof je door verschillende eeuwen wandelt. Bezoek de Karelsburg, de Praagse burcht of het dansende huis, ook wel bekend als Fred & GingeLeuke hotels om te verblijven zijn Hotel Icon of het President Hotel. Hotel Icon is een gloednieuw hotel in het centrum, in een hippe buurt waar je moet zijn voor het heetst van de naald op gebied van mode, entertainment, business en shopping. Het Icon Hotel is er volledig op zijn plaats: van het design interieur met traditionele Tsjechische elementen tot en met het Zen Asian Wellness Centre met verschillende Thaise massages.

Hotel President ligt in hartje Praag, aan de rechteroever van de Moldou en op loopafstand van de Praagse Burcht, de joodse wijk, de historische binnenstad en de beroemde winkelstraat Parizska. In dit 5-sterren hotel bevindt zich ook een Spa met sauna, jacuzzi en een Thai massagecentrum.

Stedentrip Praag …

 

Reactie plaatsen