arrow_drop_up arrow_drop_down

Wellnessvakantie in Turkije

Turkije is een populaire bestemming voor een wellnessvakantie. Door de ligging behoort het tot de 7 belangrijkste landen ter wereld met geneeskrachtige warmwaterbronnen en een groot aantal hotels hebben prachtige wellnessfaciliteiten. Een hamam mag in deze hotels uiteraard niet ontbreken.

Hamam betekent in het Turks badhuis en het kent strikt gescheiden afdelingen voor mannen en vrouwen. In elke hamam is het dragen van een slip of short verplicht. De meeste handelingen zoals wassen en scrubben kan je zelf doen of je kan kiezen voor een complete traditionele behandeling. Tijdens een bezoek aan Istanbul mag de beroemde Çemberlitas hamam niet op je programma ontbreken!

Aan de kust van Turkije hebben we de mooiste wellnesshotels geselecteerd, veelal met all inclusive formule …

Hotel Titanic de Luxe

Hotel Titanic de Luxe is in april 2013 geopend in Belek en biedt faciliteiten zoals 5 restaurants, 14 bars, meerdere zwembaden en de Titanic Wellness & spa van 13.000 m2! Hamam, sauna’s, binnenbad, zoutwaterbad vind je onder meer in deze indrukwekkende spa met 33 behandelkamers voor uiteenlopende behandelingen.

Vanaf € 389 p.p. inclusief vlucht – meer info/boeken …

Royal Adam&Eve

Het Royal Adam&Eve wordt wel ‘hemel op aarde’ genoemd; een highclass designhotel dat gasten een speciale beleving biedt. Zo is bij het design veel wit gebruikt in combinatie met spiegels en glas.

In de Eden Spa vind je faciliteiten zoals zwembad met hydrotherapie en jacuzzi, Finse en Russische sauna’s, hamam, aroma inhalatiecabine en privé-sauna’s. In het hotel zijn vaak speciale optredens van bekende en minder bekende DJ’s.

Vanaf € 694 p.p. inclusief vlucht – meer info/boeken …

Hillside Beach Club

Een van de mooiste en meest luxueuze hotels in Turkije is gelegen aan een eigen baai. Of je nu wilt ontspannen en relaxen of druk en actief wilt zijn, Hillside Beach Club biedt een groot aantal faciliteiten voor ieders interesse.

Met een prachtig landschap, service en accommodatie van topklasse is de Hillside Beach Club een waar paradijs. Dit hotel beschikt over twee wellnesscenters, Sanda Day en het open-air Nature Spa.

Vanaf € 469 p.p. inclusief vlucht – meer info/boeken …

Hilton Dalaman

Het Hilton Dalaman Resort & Spa is een prachtig resort aan een 600 meter lang zandstrand. Het hotel zelf heeft veel te bieden; een fantastische service, zwembaden, restaurants, bars, privé-strand en een spa van 5.000 m². Er zijn ook volop sportmogelijkheden zoals duiken, zeilen en windsurfen.

In de omgeving bij Dalyan kan je modderbaden nemen bij de bronnen van Sultaniye.

Vanaf  € 529 p.p. inclusief vlucht  – meer info/boeken …

Warmwaterbronnen

De meeste warmwaterbronnen bevinden zich in de Marmara- en Egeïsche regio. Veelal in de buurt van populaire reislocaties als Istanbul, Izmir, Pamukkale en Marmaris. In de omgeving van Dalyan aan de kust kan je ook modderbaden nemen. De samenstelling van het water van de Sultaniye-bron en de modder is heilzaam voor iedereen maar zeker bij reuma en huidziekten. Er wordt gezegd dat je er 10 jaar jonger van wordt! Volgens de overlevering ging Cleopatra regelmatig naar Dalyan voor een natuurlijk modderbad. Lees meer over de modderbaden in Turkije …