arrow_drop_up arrow_drop_down

Boutique Hotel in historisch Rouen

In het historisch centrum van Rouen ligt Hotel de Bourgtheroulde, een uniek boutique hotel in een 15e eeuws stadspand dat de flamboyante gotiek met de renaissance verenigt. De Spa du Drap d’Or is een plek van rust en renaissance voor lichaam en geest. 
 In de luxueuze ruimte van 700 m² biedt de Spa du Drap d’Or o.a. 5 behandel- en massagekamers in een ambiance van muziek en geuren met de heilzame werking van aromatherapie en kleurentherapie, een VIP-cabine voor stellen of met vrienden, verwarmd zwembad met hydromassage, hamam 
, cabine voor oosterse behandelingen met ‘Vichy’douche en een warme ‘scrub’ tafel, sauna en fitness.

Stad van de 100 klokken

Rouen wordt wel de stad van de honderd klokken genoemd met Le Grand Horloge als de bekendste. Dit recent gerenoveerde renaissancekunstwerk herbergt een van de oudste mechanismen van Europa. Tijdens de rondleiding in dit belfort ga je terug in de tijd …

De Kathedraal Nortre-Dame, een meesterwerk van de gothische kunst en vereeuwigd op de beroemde schilderijen van Claude Monet, verandert van aanblik tijdens de licht & geluid show. In 2014 van 1 juni tot 29 september rond de thema’s impressionisme en Jeanne d’Arc. Andere gothische gebouwen zijn de abdijkerk Saint-Ouen, de kerk Saint-Maclou en het Justitiepaleis.

Rouen is ook de stad waar Jeanne d’Arc op de brandstapel belandde; het kleine Musée du Souvenir houdt de herinnering aan haar levendig.

Rouen ligt in het hart van het impressionisme. Dit jaar staat de regio ook in het teken hiervan tijdens het Internationaal Impressionisme Festival met tal van evenementen. In 2009 is ook het vernieuwde Musée des Impressionismes in Giverny, bekend geworden als woonplaats van Monet, geopend.

Hotel de Bourgtheroulde …