arrow_drop_up arrow_drop_down

Kuren in nieuwe designspa in Rigi Kaltbad

Kuren in de bergen, dat is zeker niet te veel gezegd over Rigi Kaltbad. Vanaf de top van de Rigi kan je genieten van een adembenemend uitzicht over het Vierwoudstedenmeer en de omringende bergen.

De 1800 meter hoge Rigi, de koningin der bergen, is bereikbaar met de oudste tandradbaan van Europa. Iedere zaterdag van juli tot september wordt de panoramagondelbaan Weggis – Rigi Kaltbad omgetoverd in een romantisch, zwevend restaurant. Voor een onvergetelijk diner op grote hoogte en met een geweldig uitzicht.

In het autovrije Rigi Kaltbad kan je je onderdompelen in de waterweelde van het op 2 juli 2012 geopende Mineralbad & Spa Rigi-Kaltbad, ontworpen door de bekende Zwitserse architect Mario Botta (o.a. ook verantwoordelijk voor de spa van het Tschuggen Grand Hotel Arosa).

600-jaar oude badtradities herleven in Rigi Kaltbad

Het nieuwe Mineralbad & Spa Rigi Kaltbad sluit aan bij de 600-jaar oude badtradities op Rigi Kaltbad. Het badcomplex ligt onder het nieuw aangelegde dorpsplein, de Giardino Minerale van Mario Botta. Dit plein wordt aan de ene kant gegrensd door het toekomstige station van de Vitznau-Rigi Bahn en aan de andere kant door een markante ronde toren. Deze toren is zowel de toegang tot het eronder liggende bad als de verbinding naar het bergstation van de kabelbaan naar Weggis. Het beeld van het nieuwe dorpsplein wordt bepaald door acht glasobjecten, die ca. 3,5 meter hoog uit de grond steken en doen denken aan bergkristallen. Deze glaskristallen zorgen overdag voor licht in de eronder gelegen ruimtes van het badcomplex. ’s Avonds verlichten ze het dorpsplein als fonkelende kristallen.

Het bad zelf is een oase van rust en ontspanning. De ruimtes hebben door de vormgeving van Mario Botta een sacrale, ingetogen uitstraling, om de stress en zorgen van het dagelijks leven even te doen vergeten. Overdag geniet je als badgast vanuit het binnen- en buitenbad van een fantastisch uitzicht op de bergen. ’s Avonds wordt de mystieke belevenis van het baden als in grote, uitgespoelde grotten onder de kristallen lampen nog versterkt door zacht licht en het warme water uit de bronnen van de drie gezusters bron.

Het mineraalbad is toegankelijk voor iedereen, de spa alleen voor degenen ouder dan 16 jaar.

Overnachten kan in het Rigi Kaltbad Swiss Quality Hotel met directe toegang naar het mineraalbad. Tussen 9 en 11 uur in de ochtend is het bad alleen voor gasten van dit hotel gereserveerd.

Of verblijf in Park Hotel Vitznau aan het meer van Luzern. Dit hotel is heropend in 2013 na een renovatie van 3 jaar waarbij de thema’s Wine & Dine, Art & Culture en Health & Wealth in het interieur terugkomen. Je vindt hier een spa met vele faciliteiten en een ruime keuze aan behandelingen waarbij de producten van het Zwitserse merk Niance worden gebruikt. Het hotel biedt een pendeldienst aan naar de kabelbaan Rigi.