arrow_drop_up arrow_drop_down

Wellnessroute in de Auvergne

Wijn-, kastelen- of romantiche routes waren er al. Maar er zijn ook wellnessroutes! Wellness en fietsen kan je combineren tijdens de Wellness-fietsroute Teutoburgerwoud. Deze regio staat bekend om de geneeskrachtige baden en kuuroorden en langs de route liggen 30 plekken waar wellness beleefd kan worden.

In Frankrijk verbindt de Route des Villes d’Eaux of wel de Route van de Watersteden de 17 kuuroorden op het Massif central. De bekendste is ongetwijfeld Vichy.

Vichy staat bekend als de Koningin van de Watersteden. De prachtige architectuur uit de tijd van Napoleon is behouden in de badhuizen, de opera en vele villa’s. Vichy kent diverse thermale baden en natuurlijk is het bronwater ook in flessen verkrijgbaar. Nog leuker is het om met je lege flessen naar de Source Célestin te gaan. De bronnen geven hier hun heilzame water via bronzen kranen die voor het publiek zijn opengesteld. De Vichy Thermal Spa les Célestins is een van de grootste en beroemdste spa’s in Vichy en biedt exclusieve behandelingen. Overnachten kan in het hotel van deze spa, het art-deco hotel Aletti Palace of een van de andere leuke hotelletjes. Hotels in Vichy …

Wellness maar ook het bouwkundig erfgoed van de badhuizen staan centraal in de kuuroorden langs de route. Vals-les-Bains is een van de kuuroorden met architectuur uit de Belle Epoque. Het Grand Hotel des Bains ligt naast de thermen.

Royat/Chamalières ligt vlakbij Clermont-Ferrand en hier vind je het grootste ludieke wellnesscentrum van de Auvergne, Royatonic. Geniet hier van het bronwater uit de vulkanen van de Auvergne, sauna’s, hammams en de baden. Deze spa is rechtstreeks bereikbaar vanuit het Princesse Flore Hotel. Als gast van het hotel heb je gratis toegang.