arrow_drop_up arrow_drop_down

Het eerste thalassotherapiecentrum

roscoffIn Bretagne in Roscoff vind je het eerste thalassotherapie-centrum. Dit Institut Marin, gebouwd op een rotsformatie met zicht op de oceaan en het eiland Batz, kan bogen op een jarenlange ervaring. Meer dan 100 jaar zelfs.

Bretagne is sowieso de streek van de thalassotherapie. Het zeewater wordt hier rechtstreek uit de zee gepompd en bewaard in containers. Zodanig dat de actieve ingrediënten worden behouden. Door het te verhogen naar een temperatuur van 34 °C  kan het eenvoudig opgenomen worden door het lichaam. Een natuurlijke revitalisering is het gevolg. De zee-algen die gebruikt worden bij de thalasso worden ook hier geoogst. Bijvoorbeeld in de buurt van Pleubian.

Roscoff ligt aan de kust van het Kanaal en kent een mild klimaat. Er zijn weinig seizoensschommelingen. De zeewind is thalassotherapie is zijn puurste vorm!

Je houdt voldoende tijd over om de omgeving te verkennen. In Roscoff kan je naast het ervaren van de thalassotherapie wandelen en fietsen in de prachtige natuur. Uiteraard watersport, heerlijk vis eten en er zijn verschillende festivals. Zo is er in augustus het uienfestival (denk even aan de onion sellers van Allo Allo als je de foto´s ervan ziet!). Hotels in Roscoff …