arrow_drop_up arrow_drop_down

Biarritz voor golf, chocolade en thalasso

Biarritz, vlakbij de Frans-Spaanse grens, is een stijlvolle badplaats in Zuidwest Frankrijk. Gelegen aan de Baskische kust heeft het een gezellig strand maar er is nog meer te beleven.

Wat dacht je bijvoorbeeld van golfen? De, in 1888 aangelegde, golfbaan ‘le Phare’ biedt 18 holes midden in de stad!

In Biarritz vind je ook het chocolademuseum, Planète Chocolat. De geschiedenis van het Baskenland en die van chocolade zijn nauw verbonden en in het museum maak je een smakelijke reis dwars door de wereld van cacao en chocolade. Je kunt dit bezoek aanvullen met een ontdekkingswandeling langs de chocolaterieën in de stad om de beste exemplaren te proeven.

Meer chocolade vind je in Hotel du Palais. Een bijzonder hotel door zijn ligging aan de oceaan en doordat het deel uit maakt van de kleine kring van de meest prestigieuze paleizen ter wereld. De specialiteit van het huis is  ‘Chocolat Eugénie’, een ambachtelijk chocolademelk met room en kruiderijen. De internationaal bekroonde spa van het hotel, de Imperial Spa, biedt diverse massages zoals Balinese en Tui Na massage maar ook hydrotherapie zoals de Vichy shower en nog veel meer!

Verder zijn bijzondere plekken de markt Le Marché des Halles en de vissershaven Port des Pêcheurs tussen la Grande Plage en de oude haven met de gekleurde en pittoreske vissershuisjes (crampottes). Dé ideale plek om je honger en/of dorst te stillen op één van de gezellige terrasjes. Rondom Le Marché des Halles die zijn authenticiteit goed heeft weten te bewaren, vind je ook cafés, restaurants en tapas-bars (Spanje is niet ver!) zoals café Jean. Er worden Spaanse en regionale specialiteiten geserveerd in een kalme en geraffineerde sfeer.

Langs de Atlantische kust vind je vele thalassotherapiecentra. Ook in Biarritz. Sofitel Thalassa Miramar Biarritz ligt aan het strand en biedt vele faciliteiten zoals zwembad met zeewater, waterparcours en ontspanningslagune. Allerlei thalassobehandelingen en speciale kuren kan je hier ervaren.

Neem contact op voor de mogelijkheden in Biarritz.