arrow_drop_up arrow_drop_down

Wellness & Wijn in Bad Neuenahr

Het mineraalwater van Bad Neuenahr is wereldberoemd. De drie bronnen gelden als ‘alkalische thermen’, die slechts op zeer weinig plaatsen in Europa voorkomen. Het sterk koolzuurhoudende water is uitstekend geschikt voor een drink- of badkuur.

De heilzame bronnen van Bad Neuenahr worden gekenmerkt door drie bijzondere eigenschappen: een natuurlijke warmte van 34 tot 41 graden C, het natrium-magnesium-hydrogeencarbonaathoudende bronwater en het bijzonder hoge koolzuurgehalte in zowel gebonden als uiteengevallen vorm. Het thermale water stimuleert de doorbloeding en stofwisseling en ontspant spieren en gewrichten.

Ahr Resort

Met de Ahr Thermen en het historische badhuis biedt het Ahr Resort alles onder een dak. Thermen, sauna’s, beautycentrum, fitnesscentrum, restaurants en boetieks. Er is een uitgebreid aanbod van behandelingen; beautybehandelingen, massages maar ook fysiotherapie, Kneippbehandelingen en medical wellness behandelingen.

Speciaal voor het Ahr Resort zijn Kruidenfango-behandelingen ontwikkeld met producten uit de regio; met natuurlijke fango, heilzame kruiden en het thermale water. Ook de natuurlijke heilzame werking van druiven kan je hier ervaren tijdens de vinotherapiebehandelingen.

Wijn & Wellness

Bad Neuenahr ligt in het romantische Arhdal met de vele wijngaarden. Dit gebied is bekend om de rode wijnen en Ahrweiler dat samen met het kuuroord Bad Neuenahr een stad vormt, staat bekend als metropool van de rode wijn. Een mooie wandelroute is de Rotweinwanderweg. Deze wandelroute van ca. 35 km lengte gaat langs de pittoreske wijndorpen in dit bekende rodewijngebied tussen Altenahr naar Bad Bodendorf en gaat ook langs Bad Neuenahr/Ahrweiler.

Vrijwel het gehele jaar worden er wijnfeesten gehouden in dit gebied. In Bad Neuenahr/Ahrweiler staat tijdens het Pinksterweekend sekt, wijn en brandewijn van wijngoederen uit het Ahrdal centraal. Met een keuze uit meer dan 200 wijnen. In Ahrweiler wordt het Winzerfest gevierd tijdens het eerste weekend van september  en een week later is het de beurt voor de Weinmarkt en Altstadtfest. Meer over de wijnfeesten in het Ahrdal …

Overnachten in Bad Neuenahr

Het Steigenberger Hotel en Dorint Parkhotel Bad Neuenahr liggen aan de Ahrpromenade vlakbij het kuurpark. Het Dorint biedt o.a. een kuurweekend inclusief 2 overnachtingen met ontbijt en diverse behandelingen. Vanaf € 398 voor 2 personen. Meer info/boeken …

Of boek een van de andere hotels in Bad Neuanahr of het naastgelegen wijnstadje Ahrweiler.Booking.com