Page content

article content

Aken, koningin van de kuuroorden

Aken wordt wel de Koningin van de kuuroorden genoemd. Sinds mensenheugenis borrelt hier op verschillende plaatsen heet, geneeskrachtig water uit de grond.  Al in de tijden van de Romeinen was het geliefd bij de keizers. In hun thermen werd aansprekende architectuur gecombineerd met een een oase voor lichaam en geest.

De warmwaterbronnen bevatten zwavel, respectievelijk fluoridehoudend natriumchloride hydrocarbonaat, uitermate geschikt voor bad- en drinkkuren. De zwavelhoudende bronnen, meer dan 30, kunnen tot 74° C heet zijn, bevatten veel mineralen en sporenelementen en verwennen al eeuwen het lichaam en alle zinnen. Heilzaam bij o.a. reuma, huidziekten en herstel na ziekte.

Aken kent twee kuurparken. Het Kuurpark Mohnheimsallee presenteert zich aan zijn gasten in de stijl van een Engelse tuin. Hier vindt de wandelaar rust en ontspanning. Ook vindt men er de enige Akense “Wijnberg“ met precies 99 wijnstokken en een rozentuin. Aan de rand van het kuurpark ligt het hotel Pullman Quellenhof Aken en de Carolus Thermen Bad Aachen.

De Carolus Thermen heeft een breed wellnessaanbod waarbij het thermale water een grote rol speelt. Regelmatig gebruik van het thermale water heeft een preventieve werking op je gezondheid.

Gezondheid door water

De indrukwekkende zwemhal is het centrale punt. Binnen en buiten bassins, allen gevuld met Bad Aachener thermaalwater, met talrijke waterattracties zoals massagesproeiers, waterval, whirlpool of stromingskanaal, bieden volop ontspanning. Adem de frisse lucht en tank de energie van de zon op een van de schitterende zonterrassen en ligweiden.

Ook is er regelmatig aquagym en meditaties worden zowel in de Thermale als in de Sauna Wereld aangeboden.

De Sauna Wereld

In de Oasis vind je een diversiteit aan sauna‘s, stoombaden, pools en rustzones. Het Baltische saunalandschap met de daarop aansluitende tuin doet het hart van menig gast sneller kloppen. Door sauna‘s met verschillende temperatuur-niveaus, een sauna-meer en verschillende douches vergeet je snel het leven van alledag.

Ieder uur worden er etherische oliën op de sauna gegoten en kan je je met honing laten inwrijven. Een unieke ambiance van 1001 nachten beleef je in de oriëntaalse badwereld. Omgeven door heerlijke geuren, prachtig betegelde baden en aangename temperaturen beleef je de betovering van de Oriënt. Ook is er een speciale damessauna, Feminarium, met Finse sauna, stoombad en relaxruimte.

Tussen de saunagangen door bieden voetbaden, strandstoelen en gezellige rustvertrekken extra ontspanning.

CAROLUSspa

Talrijke massages en wellnessbehandelingen kan je ervaren in de CAROLUSspa. Behandelingen kunnen onder telefoon 00.49.241.182.74.434, per e-mail of aan de CAROLUSspa receptie worden gereserveerd.

Carolus Thermen Bad Aachen
Stadtgarten/Passstraße 79 – 52070 Bad Aachen
Telefoon 0241/18274-0
www.carolus-thermen.de

Toegang vanaf € 12 pp voor 2,5 uur, vanaf € 18 voor hele dag. Er is keuze met en zonder toegang tot sauna. Toegang kinderen uitsluitend vanaf 6 jaar. Kinderen tot 16 jaar onder begeleiding van volwassenen. Carolus Thermen is ook toegankelijk voor gehandicapten.

Er zijn verschillende hotels in de buurt van de Carolus Thermen. Het Pullman Aachen Quellenhof***** ligt aan de rand van het kuurpark op 500 meter van de thermen, Hotel Platinum *** op 600 meter en het Mercure Aachen Europaplatz**** op 800 meter. Het Mercure Hotel heeft ook een arrangement inclusief 2 overnachtingen en toegang tot de Carolus Thermen. Vanaf € 209 voor 2 personen. Meer info/boeken …

Via onderstaand formulier kunt u accommodatie in de omgeving van de Carolus Thermen boeken. De prijzen zijn per kamer! Geen reserveringskosten.Booking.com