arrow_drop_up arrow_drop_down

Aix in de Provence

aix-en-provenceIn de Provence vind je kuuroord Aix-en-Provence. Proef de Provence in deze interessante historische stad die in 122 voor Christus door de Romeinen is gesticht. Met de Cours Mirabeau, een mooie boulevard met aan weerszijden 17de en 18de-eeuwse huizen en fonteinen, het 17de-eeuwse Hôtel de Ville en het oude bisschoppelijk paleis, de gotische kathedraal Saint-Sauveur en de gezellige mediterrane marketen zoals de dagelijkse fruit- en groentemarkt op  de Place Richelme.

Stad van water en kunst

Paul Cézanne is in Aix geboren en bracht hier zijn hele leven door. In de Avenue die naar hem vernoemd is, kan je zijn atelier met uitzicht op zijn geliefde Mont-Sainte-Victoire bezoeken. Kunst speelt een grote rol in het culturele leven met het beroemde Musée Granet en het nieuwe kunstcentrum Hôtel de Caumont. In dit prachtige herenhuis aan de Cours Mirabeau vind je tijdelijke exposities van grote meesters uit de periode 1300-1900.

Bij warm weer kan je verkoeling zoeken bij een van de 100 fonteinen die de stad rijk is. In het begin louter functioneel als bekken of put maar in de 17e eeuw werden ze verfraaid en zie je verschillende stijlen zoals de Fontaine des Quatre Dauphins in barokstijl.

De Thermen van Sextius

thermessixtiusOp de plek waar de Romeinse warme bronnen van Sextius lagen is in 1705 de Thermes Sextius gebouwd. De archeologische resten hiervan zijn nog te bewonderen achter glas bij de receptie. Het is nu een modern kuuroord waar je kunt genieten van het bronwater van 34°C , sauna´s, hamam, hydromassage, bruisende baden, straalmassage, straaldouches en thermische modderbehandelingen. Losse behandelingen maar ook kuurprogramma´s worden aangeboden.

Ontdek de wijngaarden

Rondom Aix liggen vele wijngaarden met in het noorden de Route des Vins des Coteaux d’Aix-en-Provence. In dit gebied wordt elk jaar het evenement L’Art et Vigne gehouden en ligt Château la Coste, een bijzondere plek voor wijn, kunst en architectuur. Lees meer over de wijngebieden rondom Aix …

Overnachten in Aix-en-Provence

Aix en Provence ligt dichtbij Avignon, op minder dan een halfuurtje van de luchthaven van Marseille Provence en op 15 min. van het Gare d’Aix-en-Provence TGV (rechtstreekse verbindingen Aix-Parijs in 3 u). In een 1/2 uurtje bereik je Marseille, Arles of de stranden van de Middellandse Zee!

Overnachten kan bijvoorbeeld in Hotel Aqua Bella dat verbonden is met de thermen en ook over een eigen Sensorial Spa beschikt. Meer info/boeken …